KEZDŐLAP | E-MAIL
 

A projektrőlProjekt előkészítése

A megavalósíthatósági tanulmány elkészítésének célja az volt, hogy a pályázó szervezet döntéshozói számára kellő információt szolgáltasson a Szentes városban tervezett, oktatási és szociális intézmények komplex energetikai korszerűsítése megújuló energiaforrások bevonásával címet viselő projektkoncepcióval kapcsolatban.

A tanulmányban találhatók a döntéshozatalhoz, a projekt megvalósításához szükséges információk, melyek ismeretében megalapozott vélemény formálható a beruházásról.

A sikeres megvalósítás elengedhetetlen feltétele, hogy a projekt keretében kiválasztott technikai, technológiai, műszaki megoldások mind a jelen kor elérhető legjobb technológiáit tartalmazzák.

Az egyes projektelemek kiválasztásakor, illetve a projektben résztvevő intézményekről a beavatkozás szükségessége, az érintettek száma, a projekt megvalósítást követően érintettek száma, illetve a környezeti megterhelések arányában került sor. A projektben alkalmazott eljárások (építészeti és épületgépészeti) egymást erősítve fejtik ki a legnagyobb hatást, a tervezés ennek figyelembe vételével történt, illetve figyelembe vételre került, hogy az egyes beavatkozások ne jelentsenek aránytalanul nagy terhet a pályázó számára, tehát indokolatlanul drága elemeket nem tartalmaznak. (Az aránytalanul nagy teher megállapítása úgy történt, hogy összevetésre került a projekt eredményeként képződő károsanyag-kibocsátás csökkenésének mértéke, az ingatlanra fordítandó összeggel.) A legjobb aránypárt alkotó intézmények kerültek a források erejéig beválasztásra.

A projektterv kidolgozása konszenzuson alapuló szakmai és gazdasági tervezés eredménye, így elmondható, hogy nagy biztonsággal megvalósítható. A projekt eredményei révén képes reagálni az előzetes vizsgálatokkal felmért szükségletekre.

 
     
     

Szentes Város Önkormányzata

6600 Szentes, Kossuth tér 6.
Telefon: 06-(63)-510-300
Fax: 06-(63)-510-341
Email: szentes@szentes.hu

Látogatottság


IMPRESSZUM
ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ
TECHNIKAI AJÁNLÁS
Készítette: Strobee WebDesign


Minden jog fenntartva! © 2009 Szentes Város Önkormányzata

A projekt Izland, Liechtenstein, Norvégia támogatásával, az EGT (Európai Gazdasági Térség) finanszírozási mechanizmuson keresztül valósul meg.

Supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA (European Economic Area) Financial Mechanism.